Intersystems Updates

Wat heeft een weegschaal met een medisch beheersysteem gemeen?

Het klinkt misschien zo, maar we vergelijken niet zomaar appelen met peren.

Al komen die er wel aan te pas. De weegschaal die we allemaal kennen van bij de kruidenier om de hoek of in de supermarkt heeft meer gemeen met een medisch beheersysteem dan je zou denken.

Onder het ijzerwerk van die weegschaal zitten mechanische onderdelen en een minuscule computer. Die kleine computer zorgt ervoor dat de gewogen tomaten, aardappelen, bananen of eender welke fruit- of groentesoort aan de juiste eenheidsprijs wordt gelinkt en vervolgens print het toestel het klevertje met de juiste prijs. Zo klaar als een klontje. 

Tot zo ver bent u nog mee? Het systeem van de weegschaal bevat een veranderlijke database met producten en een prijs per kilo. Verder heb je alleen een eenvoudig algoritme nodig dat de berekeningen doorvoert. Onlangs stond er een kruidenier bij de fabrikant op de stoep omdat zijn weegschaal na bijna 25 jaar voor het eerst een krimp had gegeven door een mechanisch defect. Behalve een kleine update bij het ingaan van het nieuwe millennium, had de kruidenier er nooit één enkel probleem mee gehad. Het toestel draaide al die jaren even vlot op een toepassing van InterSystems. 

Houvast van het ziekenhuispersoneel

Dat is precies wat je ook van een ziekenhuissysteem verwacht, neen moet eisen zelfs. Glasheldere informatie geven, vaak tegen de klok, maar ook bij voor- of nazorg van de patiënt. De houvast voor het ziekenhuispersoneel zijn, dag en nacht, van shift tot shift, van arts over chirurg tot anesthesist. De draaischijf voor de medische informatie van ons allemaal.

Daar ligt exact wat de alledaagse weegschaal gemeen heeft met het complexe ziekenhuissysteem: de stilzwijgende software, vroeger Caché, vandaag IRIS, die met de steun van onze intelligente databus een complex systeem van informatie voorziet en voedt. Een praktische oplossing, zonder op te vallen, kan je er jarenlang, zelfs decennia lang, op vertrouwen dat ze foutloos doet wat ze moet doen, zonder de minste hapering. Hét handelsmerk van InterSystems.

Meer dan 24 jaar lang heeft de weegschaal geen enkele keer de dienst geweigerd zonder de minste foutenmarge. Dat is exact wat we ook van onze ziekenhuizen verwachten. Daar willen we toch dat alles 100 procent vlekkeloos loopt en niet voor 99,9 procent. Je zal maar net die ene patiënt zijn wiens gegevens plots dringend nodig zijn op het moment dat het systeem aan een reboot bezig is. Dat zal je met IRIS niet overkomen. Het systeem is op elk moment betrouwbaar, 24/7 en 365,25 dagen per jaar gaat ze onverstoorbaar door.

Flexibel, uitbreidbaar en meegroeien ontwikkelplatform

Hoe win je anders voor de tweede keer de prestigieuze Peer Review award van Gartner? Of waarom zetten developers wereldwijd ons IRIS Data Platform in voor het ontwikkelen en versterken van applicaties? Voorbeelden zijn Xperthis Care maar ook DocReview en SetAnalysis van Winfo, EPIC, het summum van ziekenhuisbeheersystemenom er maar enkele te noemen. Zij kozen voor onze oplossing omdat het een flexibel, uitbreidbaar en meegroeiend ontwikkelplatform is waarmee je dagdagelijks tijd bespaart.

Zoek je als ontwikkelaar en/of als (medische) klant naar een systeem dat degelijkheid, schaalbaarheid en tijdloosheid (niet door stilstand maar door naadloze integratie van nieuwe technologieën) combineert, dan helpen wij je graag op weg naar de oplossing die aan alle eisen voldoet.

Andere onderwerpen

Evenementen

Downloads

pdf
Het Landelijk Schakelpunt (LSP)

Snelle en veilige uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgverleners

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) mogelijk gemaakt dankzij InterSystems HealthShare.

Download
pdf
InterSystems Succesverhalen

Onze passie, jouw voordeel

InterSystems is er voor onze klanten. We streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen. We streven ook ernaar om een bedrijf te zijn waarin onze partners vertrouwen hebben voor hun toekomst en lange termijn succes.

-Terry Ragon
CEO & en oprichter, InterSystems

Download
pdf
Interoperabiliteit met het MedMij koppelpunt

De ervaringen op de weg naar de rol van DVZA

Ontdek de juiste stappen om een weloverwogen beslissing te nemen als je DVZA wilt worden of dit uitbesteden.

Bekijk de opname