Intersystems Updates

Betrouwbare data als basis voor digitale samenwerking in de zorg

Tal van zorginstellingen hadden de zorgvraag niet aangekund als zij niet wisten wat ze konden verwachten.”

Als mensen ziek worden, vragen zij vaak niet de huisarts als eerst om een diagnosemaar het internet. Ook voor het kiezen van een zorginstelling zoeken mensen online informatie en reviews op. Of het nu voor patiënten, cliënten of medewerkers in de zorg is: de basis voor al deze informatie is digitaal. En of het nu over elektronische patiëntendossiers, digitale documentatie van een patiënt of beslissingssystemen gaat: de kwaliteit van de informatie hangt af van de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van Healthy Data. 

De pandemie als aanjager van de digitale revolutie in de zorg 

De coronapandemie maakte de afgelopen anderhalf jaar het belang van betrouwbare, schone gegevens duidelijk. Zonder de juiste data was het onmogelijk geweest de coronaverspreiding wereldwijd in kaart te brengen en daar beleid op af te stemmen. Tal van zorginstellingen hadden de zorgvraag niet aangekund als zij niet wisten wat ze konden verwachten. En voor de juiste voorspellingen en modellen was zoveel mogelijk goede data nodig. De pandemie zorgde daarom voor een versnelde digitale boost: de juiste innovaties en implementaties vonden in recordtempo hun plek in de zorg, simpelweg omdat niet innoveren geen optie was. 

Healthy Data voor een datagedreven zorgsysteem 

Ongeorganiseerde, onbetrouwbare data zijn een probleem voor elke branche. In de zorg geldt dit nog méér, omdat dienstverleners samen moeten werken om de beste zorg te kunnen leveren. Daar komt nog bij dat patiëntgegevens erg complex zijn. Correcte verwerking ervan is een uitdaging voor alle betrokkenen. Hiervoor zijn gezonde, foutloze, nauwkeurige gegevens nodig die constant worden samengevoegd, gecontrolleerd en gecorrigeerd. De data moet altijd en overal beschikbaar zijn; dát is de Healthy Data die datagedreven gezondheidszorg mogelijk maakt. 

Een oplossing voor collaboratieve zorg 

In werkelijkheid is data vaak ongeorganiseerd en gedecentraliseerd. Zorginstellingen die toch met zulke data willen werken, hebben een oplossing nodig die het verstrekken en verwerken van complexe datasets gemakkelijk maakt. Zo’n oplossing kan alle gegevens (patiëntgegevens, klinische gegevens, facturering, enzovoorts) in realtime bijwerken en, ongeacht de bron, opslaan in een gangbaar, werkbaar bestandstype. Hierbij is belangrijk dat data op een gestandaardiseerde manier wordt uitgewisseld tussen verschillende mensen en toepassingen. Het leidt tot een genormaliseerde patiëntdataset die gezamenlijk en uitgebreid gebruikt kan worden. Het is de basis voor het netwerk van alle betrokkenen die met de dataset moeten werken en maakt zo een holistisch beeld mogelijk. 

Goed uitgerust voor toekomstige toegevoegde waarde 

Met InterSystems HealthShare Unified Care Record maakt InterSystems een goede oplossing die gestandaardiseerde patiëntgegevenssets mogelijk maakt. Dit zorgt voor een effectievere samenwerking tussen het hele behandelteam en voor een veilige uitwisseling van informatie. Teams kunnen zorgbenaderingen onderling optimaliseren en beter coördineren hoe beperkt beschikbare middelen worden ingezet. Geautomatiseerde meldingen als spoedbehandelingen, innames, ontslag of afspraken komen in een gecentraliseerde planning en ongewenste gebeurtenissen worden voorkomen. HealthShare Unified Care Record draait vanuit de cloud, een hybride omgeving of ‘on premise‘ en ondersteunt alle gangbare besturingssystemen. De oplossing stimuleert de modernisering van de IT-infrastructuur enorm, terwijl hij ook al gedane investeringen beschermt en zo de bedrijfsvoering verzekert. 

Voldoe aan de eisen van de toekomst 

HealthShare Unified Care Record-oplossing bereidt de hele zorgsector voor op de toekomstige uitdagingen van digitalisering. Het HealthShare Unified Care Record is namelijk voorzien van een upto-date en uniform patiëntendossier, wat continue, gestructureerde elektronische documentatie mogelijk maakt. Dit legt de basis voor de patiënten portalen en beslissingen ondersteunende systemen van de toekomst. 

Andere onderwerpen

Evenementen

Downloads

pdf
Het LSP+ succesverhaal

Op het kruispunt van de zorgdata uitwisseling

Lees hier het LSP+ succesverhaal, waarbij VZVZ het MedMij-lable heeft behaald dankzij InterSystems en Itzos.

Download
pdf
HealthShare Unified Care Record

De grenzen van de zorg doorbreken

HealthShare Unified Care Record is de basis voor een collaboratieve zorg, innovatie en procestransformatie.

Download
pdf
HealthShare Connections News Flash

Gegevens omzetten in bruikbare inzichten

Deze editie bevat info over onze nieuwe HealthShare Analytics Solution, enkele succesverhalen van onze klanten en veel meer.

Download