Intersystems Updates

Hoe interoperabiliteit in de VS wel bijdraagt in de strijd tegen de pandemie

330 miljoen medische dossiers beschikbaar over hele natie

Het coronavirus slaat hard toe in de VS. Niet meteen benijdenswaardig, maar de medische dossiers van de patiënten zijn in Amerika wel beschikbaar voor ziekenhuizen over het hele land. eHealth Exchange – één van de partners van InterSystems – is daar verantwoordelijk voor.

Ondanks de zware dodentol van het coronavirus, liep het uitwisselen van medische gegevens vlot in een land met bijna 330 miljoen inwoners. Dat bleek ook vaak een cruciale factor voor veel mensen die in het ziekenhuis belandden. Over alle 50 staten kunnen ziekenhuizen het complete medische dossier van hun patiënten inkijken. Een systeem dat vandaag in ons land nog niet haalbaar is voor 25 ziekenhuisgroepen en 11 miljoen inwoners.

In deze podcast krijgt Jay Nakashima, executive director bij eHealth Exchange, het woord over hoe zij inspeelden op de pandemie. De naadloze uitwisseling van medische gegevens tussen publieke en private gezondheidsinstellingen maakte de verzorging van de duizenden corona-patiënten een stuk eenvoudiger. Zo bleef er ondanks een broeiende pandemie toch altijd een overzicht. Daarnaast ging het nog een stapje verder. Dankzij eHealth Exchange resulteerde elke vastgestelde besmetting met het coronavirus in een pushbericht dat meteen uitgestuurd werd naar alle publieke gezondheidsinstellingen van het land. Een proces dat door privacy-maatregelen nog niet overal mogelijk is, maar in de VS wel meteen zijn nut bewees. Denk bijvoorbeeld maar even hoe dit het werk van de coronatrackers in ons land zou kunnen vereenvoudigen.

Nakashima heeft het ook over het PULSE-systeem (Patient Unified Lookup System for Emergencies). Dat is ontworpen voor medische vrijwilligers die te hulp schieten in een noodziekenhuis dat na een aardbeving, zware brand, orkaan of pandemie tot stand komt. Dankzij PULSE beschikken ook zij over de medische gegevens van de patiënten die worden binnengebracht. Geen overbodige luxe gezien heel wat slachtoffers niet zomaar in staat zijn om hun medische achtergrond mee te geven, bijvoorbeeld welke medicijnen ze dagelijks nemen. Daarnaast raakt Nakashima ook even de website mydirectives.com aan, waar Amerikanen in minder dan 10 minuten al hun medische wensen kunnen laten registreren. Zo kunnen gezondheidsinstanties die belangrijke medische beslissingen meteen bij de hand hebben en hoeft de familie geen hartverscheurende keuzes te maken. Deze podcast gaat in op enkele leuke denkpistes uit de VS die ook voor ons land interessant kunnen zijn. Beluister de volledige podcast hier.

Andere onderwerpen

Evenementen

Downloads

pdf
InterSystems HealthShare

Interoperabiliteit Platform

“Het belangrijkste waarde van HealthShare voor ons is het Unified Care Record en de mogelijkheid om die informatie te integreren in de workflow van de arts. Hierdoor leveren we de juiste informatie op het juiste moment in elke EMD.” – Jim Heiman, Northwell Health, Directeur van klinische informatiesystemen, gezondheidsinformatie-uitwisseling

Download
pdf
HealthShare Connections News Flash

Covid-19-pandemie

In deze uitgave van HealthShare Connections introduceren we drie voorbeelden van onze klanten die HealthShare-technologie op innovatieve en doordachte manieren gebruiken om de zorg te verbeteren.

Download
pdf
Grand Hôpital de Charleroi

Achter de schermen van een unieke EPD

Met de hulp van InterSystems oplossingen heeft het ziekenhuis de hoeveelheid en complexiteit van alle interne ziekenhuiskoppelingen drastisch verminderd. Daarnaast zorgt het efficiënte ontwikkelingsproces, ondersteund door InterSystems voor snelle en kwalitatieve toevoeging van nieuwe functionaliteiten.

Bekijk de opname